La galàxia que gira al revés.

Els astrònoms han trobat una galàxia certament diferent a la majoria. La galàxia anomenada NGC 4622 sembla estar girant en sentit contrari a la resta de galàxies. En aquesta imatge capturada per el Telescopi Espacial Hubble, els investigadors han pogut determinar que aquesta galàxia està girant en sentit de les agulles del rellotge. La imatge ens mostra NGC 4622 i el seu parell de braços carregats d’estrelles noves (en color blavós) embolcallant el nucli galàctic.

Els astrònoms estan confosos per aquesta rotació en sentit horari d’aquesta galàxia, a més per acabar aquest trencaclosques la galàxia també te un braç interior “enfiladís” que s’embolica amb la mateixa galàxia.

Basat en simulacions amb altres galàxies, els astrònoms han observat que aquest sentit de rotació de NGC 4622 és un clar exemple de raresa de les galàxies espirals. Per tal de poder donar una resposta a aquesta característica, sospiten que en un temps, passat podia haver interaccionat amb una altre galàxia més petita. Els seus braços exteriors estan desproporcionats, la qual cosa podria indicar que en algun moment va rebre pertorbacions d’una altre galàxia.

Sembla ser que també el nucli d’aquesta galàxia, va recollir una part important de la galàxia més petita i alhora fusionar-se. Amb aquestes dades és podria entendre l’estructura inusual dels braços d’aquesta galàxia espiral.

ngc-4622.jpg

Si voleu més informació, polseu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » INDEX. Novembre 4, 2007 2:11 pm

    […] 21 Agost 2007. La galàxia que gira al revés.  […]

Deixa un comentari