Els meteorits poden transmetre la vida primitiva d’un planeta a un altre ?.

Una de les teorires més curioses i controvertides de l’astrobiologia, és el concepte de la panspèrmia.

Aquesta teoria suggereix que la vida a la Terra, podria haver-se iniciat en un altre planeta o provenir de l’espai interestel·lar. Els científics reconeixen que la vida microbiana és molt resistent, podent sobreviure a perllongats viatges en el vuit, fred i radiactiu espai exterior.

Per aquest motiu han dissenyat un experiment per intentar verificar si els microbis, poden suportar la reentrada a través de l’atmosfera terrestre.

Aquest experiment ha estat dissenyat per el professor John Parnell de la Universitat de Aberdeen, i que consisteix en enviar una roca Orkney de la regió d’Escòcia, a través d’una nau de l’ESA. Aquesta missió, la Fotó M3, que serà llançada el proper 14 de setembre. Els microbis ja estaran presents en aquesta roca en el moment del enlairament i, després de 12 dies de permanència a l’espai, tornarà a reentrar a l’atmosfera terrestre.

L’objectiu d’aquest experiment és comprovar el comportament de la roca, després d’estar exposada a temperatures extremes durant la reentrada a l’atmosfera terrestre. Aquest experiment podrà proporcionar més informació sobre la possibilitat de que la vida a la Terra així estat transferida a través de meteorits, o cometes des de l’espai.

foto-m3.jpg

Si voleu més informació, polseu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » INDEX. Setembre 24, 2007 10:30 pm

    […] 17 Agost 2007. Els meteorits poden transmetre la vida primitiva d’un planeta a un altre ?  […]

Deixa un comentari