El planeta, la galàxia i el làser.

“Aquesta no és una imatge artificial”, ens aclareix en Yuri Beletsky astrònom del ESO i, autor d’aquesta fotografia, “el que és pot percebre si observem que les cúpules apareixen en la imatge una mica difuses, degut al seguiment de la càmera a les estrelles. El color del làser que observem, llueix tal coms’observa a simple vista”.

Podem contemplar una espectacular franja d’estrelles que correspon a la Via Làctia. Aquí és pot apreciar la pols i les estrelles que conformen la nostra pròpia galàxia, composta per 100.000 milions d’estrelles aproximadament.

En el centre d’aquesta imatge, és pot apreciar dos objectes brillants. El més lluminós és el planeta Júpiter i, l’altre correspon a l’estrella Antares. Una altre estrella brillant és Alfa del Centaure, una de les veïnes més properes al nostre Sol, visible al costat esquerra de la imatge, a prop del centre.

Tres de les quatre cúpules que hostatgen els miralls de 8,2 metres de diàmetre del VLT son visibles en aquesta imatge. Des del Yepun, el quart telescopi surt el làser que s’utilitza per generar una estrella artificial sobre el Paranal que ajudarà a cooregir la turbulència atmosfèrica.

En el moment que és va capturar aquesta fotografia, els astrònoms estaven estudiant el forat negre supermassiu del centre galàctic amb l’instrument SINFONI, per aquest motiu el làser està apuntant precisament el centre de la Via Làctia.

paranal-i-el-laser.jpg

Si voleu més informació, polseu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari

Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80

Moved Permanently

301 Moved Permanently

The document has moved here.