Satèl·lit dividit.

Curiosa fotografia del satèl·lit Dione, dividit pels anells del planeta Saturn.

Podem observar els anells de Saturn de costat i, enmig uns dels seus satèl·lits, Dione de 1.126 quilòmetres de diàmetre.

La imatge va ser presa el passat dia 2 de juliol de 2007, per la sonda Cassini, des de una distància de 2,5 milions de quilòmetres. La definició de la imatge és d’uns 15 quilòmetres per pìxel. El nord està situat en la part superior de la fotografia.

La missió Cassini-Huygens és un projecte cooperatiu de la NASA, l’Agencia Espacial Europea i l’Agencia Espacial Italiana. El Jet Propulsion Laboratory, és una divisió del Institut Tecnològic de Califòrnia i, és el responsable de dirigir aquesta missió. En aquest cas el mateix JPL, va ser l’encarregat del disseny i instal·lació de les dues càmeres a bord de la Cassini.

dione.jpg

Si voleu més informació, polseu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » INDEX. Agost 18, 2007 5:14 pm

    […] 9 Agost 2007. Satèl·lit dividit.  […]

Deixa un comentari

The document has moved here.

301 Moved Permanently

Moved Permanently