La sonda Phoenix de camí a Mart.

A les 5h 26m del passat dissabte 4 d’agost, s’enlairava des de Cab Cañaveral a Florida la sonda Phoenix Mars Lander de la NASA, en direcció al planeta vermell, dins d’un coet Boeing Delta II. Està prevista l’arribada al planeta Mart, el proper 25 de maig de 2008, després de recórrer una distància de 679 milions de quilòmetres.

La intenció d’aquesta sonda, és aterrar en un lloc situat a 68,35º de latitud nord, equivalent a la regió d’Alaska a la Terra. Aterrarà utilitzant una combinació de paracaigudes i retrocoets.

Aquesta sonda, te l’estructura d’un “lander” semblant a les sondes Víking, és a dir no és mourà per la superfície com els ròvers (Opportunity i Spirit). Utilitzarà un braç robòtic amb instruments científics per la recollida de mostres del sol marcià.

Una de les seves missions, serà la d’investigar el subsòl per tal de detectar la presència d’aigua. Els instruments del “lander” estan dissenyats per la recerca de l’evidència de la fusió periòdica del gel. Això ajudarà als científics a saber si aquesta regió disposa d’un ambient habitable per els microbis.

En la imatge podem observar la regió d’aterratge de la sonda Phoenix, propera al pol nord de Mart.

phoenix1.jpg

Si voleu més informació, polseu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » INDEX. Novembre 4, 2007 2:11 pm

    […] 6 Agost 2007. La sonda Phoenix de camí a Mart.  […]

Deixa un comentari