Mirant de costat una taca solar.

Podem observar una taca solar de la regió activa NOAA 10944. la taca va aparèixer per la regió est del Sol, el passat dia 22 de febrer de 2007. La taca aïllada i simètrica va viure durant uns quants dies abans es disolgués i desaparegués per la regió oest el dia 7 de març.

La imatge ens mostra una regió del Sol amb unes dimensions aparents de 28 per 36 segons d’arc. La taca pròpiament només mesura uns 10 sewgons d’arc. Aquesta imatge és el resultat de les proves d’una nova càmera CCD instal·lada en el Vacumm Tower Telescope. Les imatges és van capturar a les 13h 36m T.U. Hi havia instal·lat un filtre espectral d’interferència de 1,1 nm, amb una longituid d’ona de 395 nm, per tal de poder observar l’espectre entre el CAII H, i les línies del K. Aquest espectre, conté moltes línies d’absorció principalment de Fe I.

Aquesta imatge és força interessant per alguns aspectes. Podem observar la regió penombral, els filaments que és defineixen en direcció radial. Alguns d’aquests filamentes semblen elevar-se al costat per sobre de la regió de penombra, encara que això podria ser degut a un efecte de la perspectiva. També podem observar la granulació en un primer plar.

La fotografia és el resultat de 100 imatges de 3 mil·lisegons recollides durant 10 segons, amb l’ajut del sistema d’òptica adaptativa KAOS.

taca-solar1.jpg

Per més informació, polseu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari