Els impactes del Shoemaker-Levy a Júpiter.

Des del 16 al 22 de juliol de 1994, els fragments del cometa P/Shoemaker-Levy 9, van col·lisionar amb el planeta Júpiter. Aquesta era la primera col·lisió de dos cossos del Sistema Solar, que podíem observar en directe i ahora observar les seves conseqüències.

Cal dir d’entrada que les observacions van superar expectatives, ja que dels 21 fragments del cometa  alguns de fins a 2 quilòmetres de grandària, varen provocar unes emprentes en l’alta atmosfera de Júpìter observables observables des de la Terra.

calar1.jpg

El 18 de juliol de 1994, el fragment H va impactar a Júpiter a les 19h 35m, en aquesta imatge podem observar a´l planeta capturat amb llum infraroja des del telescopi de 3,5 metres de diàmetre de Calar Alto (Almeria,Espanya). Podem observar en la part superior esquerra la llum del seu satèl·lit Ganimedes. També observem junts els dos impactes anteriors, el D i G. En la segona imatge ja observem el primer instant del impacte H. En la tercera imatges després de 7 minuts de l’impacte, ja observem un gran resplendor, en la quarta imatge presa després de 16 minuts, la “bola de foc” s’aplana i és comença a esvair-se. Aquest va ser el vuitè impacte dels 21 que va rebre Júpiter d’aquest cometa.

En la següent imatge, observem l’impacte H, amb llum visible des de un telescopi Scmidt-Cassegrain de 356 mm de diàmetre i 3916 mm de distància focal, amb un ocular Clavé de 10 mm, i fotografiat amb pel·lícula Fuji 400 ISO, a les 20h 15 m, des de Vilassar de Dalt, encara amb llum de dia. Imatge procesada amb el Photoshop CS.

shoemaker1-copia.jpg

Fotografia Univers quark. Si voleu més informació, polseu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari