Ocultació de les Plèiades per la Lluna.

A primeres hores de la matinada del dimarts 7 d’agost (més o menys la 1 de la matinada), la Lluna ocultarà al cúmul obert d’estrelles de les Plèiades, conegudes també en el catàleg Messier, com a M-45.

El començament de l’immersió de les estrelles per darrera de la Lluna, és produirà amb la Lluna surtin per l’horitzó est. Per aquest motiu l’emersió (sortida) de les estrelles del cúmul és produirà amb la Lluna més alta respecte a l’horitzó, i per tan en millors condicions d’observació.

Podrem fotografiar aquest esdeveniment amb teleobjectius de més de 300 mm de focal, o petits telescopis. Serà interessant combinar l’ocultació amb la presencia de la Lluna en una posició baixa respecte a l’horitzó.

A sota de la Lluna, cap a la dreta podrem observar, potser per primera vegada aquesta temporada al planeta Mart, situat a uns 192 milions de quilòmetres.

ocultacio-lluna-pleiade.jpg

Imatge Starry Night Pro

1 Comentari fins ara

  1. » INDEX. Setembre 10, 2007 11:11 am

    […] 3 Agost 2007. Ocultació de les Plèiades per la Lluna.  […]

Deixa un comentari