WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2024-06-13 19:45:30' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

Núvols turbulents a la nebulosa M-17.

Assemblant-se a la impetuositat d’un mar furiós, aquesta imatge ens mostra de fet un oceà bombollant de gas d’hidrogen que brilla, així com també petites quantitats d’altres elements com oxigen i sofre.

La fotografia feta pel Telescopi Espacial Hubble de la NASA, va capturar una petita regió de la nebulosa M-17 coneguda amb el nom d’Omega. Està situada a uns 5.500 anys llum de nosaltres, dins de la constel·lació de Sagitari.

Les “ones” de gas que han estat esculpides per un torrent de radiació ultraviolada de les estrelles més joves i massives, que estan situades en la part superior esquerra de la imatge. La radiació ultraviolada escalfa els núvols d’hidrogen fred, situat dins de la mateixa nebulosa.

La imatge te una grandària aproximada d’uns 3 anys llum. Els colors representen diversos gasos: el vermell el sofre, el verd l’hidrogen i el blau l’oxigen.

m17.jpg

Si voleu més informació, polseu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » INDEX. Desembre 8, 2007 6:55 pm

    […] 19 Juliol 2007. Núvols turbulents a la nebulosa M-17.  […]

Deixa un comentari