WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2023-12-11 01:08:35' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

El Gran Telescopi de Canàries.

Ahir 13 de juliol de 2007, el Gran Telescopi de Canàries (GTC) va rebre la primera llum “oficial”. Aquest gran telescopi òptic-infraroig, en la seva primera observació al Univers, va apuntar els seus 36 miralls segmentats amb un diàmetre equivalent a un única mirall de 10,4 metres, a l’Estrella Polar. També podeu observar la primera imatge de cel profund, de la galàxia en interacció UG 10923, amb una càmera de proves.

Segons el Dr. Pedro Álvarez, director del GRANTECAN, l’estructura del telescopi amb les seves 400 tones de pes, suporten els 100 grams d’alumini encarregat de cobrir la superfície reflectant dels miralls.

Els objectes celestes més allunyats i dèbils del Univers estaran a l’abast del GTC, gràcies a les seves observacions combinades en llum visible i infraroja. Amb el que serà possible capatar el naixement de noves estrelles, estudiar més a fons les característiques dels forats negres o desxifrar els components químics generats després del Big Bang. Un altre repte d’aquest telescopi, serà descobrir planetes en altres sistemes solars semblants a la Terra.

El GTC no és diferència dels demés telescopis, sols per la seva gran obertura, si no també pels seus instrumentes científics que està equipat. Els primers en funcionar seran OSIRIS i CanariCam, més endavant s’instel·laran els instrumentes de segona generació: EMIR, FRIDA i CIRCE.

Seguirem informant.

gtc.jpg

Si voleu més informació, polseu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » INDEX. Juliol 14, 2007 12:20 pm

    […] 14 Juliol 2007. El Gran Telescopi de Canàries.  […]

Deixa un comentari