WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2023-12-11 00:32:16' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

Els forats negres poden ser la clau per l’evolució del Univers.

Una simulació feta per un supercomputador, ha dissenyat l’evolució del Univers proporcionant als astrònoms noves pistes cap on dirigir els seus telescopis, segons sembla un dels components més importants per aquesta recepta còsmica, són els forats negres.

La simulació s’anomena BHCosmo, i ha estat realitzada amb els sistema Cray XT3 en el Centre de Supercomputació de Pittsburg (Estats Units). Els investigadors varen utilitzar la totalitat dels 2.000 processadors durant les quatre setmanes que va durar la simulació.

Van començar amb les condicions inicials que encaixen amb les restes de la radiació de microones, tot seguit van afegir a la zona un total de 250 milions de partícules de matèria i van rodejar tot el conjunt amb la força gravitatòria de la matèria fosca. Els investigadors van comprovar com les partícules de matèria és col·lapsaven per formar galàxies i forats negres.

Un dels descobriments més importants de la simulació, és el protagonisme dels forats negres. Les galàxies van ser testimoni del paper fonamental que represetaven al ocupar en els seus centres els forats negres supermassius. Finalment esperen poder construir un  model per a tot l’Univers amb una resolució que certifiqui l’actual exploració celeste, però per poder fer aquest model, ens cal molta més potencia de computadora.

bhcosmo.jpg

Per més informació, polseu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » INDEX. Juliol 22, 2007 11:35 am

    […] 12 Juliol 2007.  Els forats negres poden ser la clau per l’evolució del Univers. […]

Deixa un comentari