Cràters ben conservats en la lluna porosa de Hyperion.

Hyperion és segurament la lluna més estranya del planeta Saturn, te tota l’aparença d’una esponja de mar. Ara, els astrònoms pensen poder saber per què és tan porós aquest objecte, de tal manera que quan hi ha un impacte d’una roca espacial a la seva superfície, aquesta simplement fa cruixir lleugerament el seu cos, sense enviar cap tipus de runa fora de la seva atracció gravitatòria.

Aquest objecte fortament crateritzat, te unes dimensions d’uns 360 per 220 quilòmetres. Gira en forma molt caòtica, caient imprevisiblement dins de l’influència gravitatòria  del planeta Saturn en una òrbita cada cop més baixa.

Aquesta imatge de Hyperion feta per la sonda Cassini durant un dels vols que va fer, entre els anys 2005 i 2006, ens mostra un satèl·lit amb la major porporció de cràters que la resta dels satèl·lits de Saturn, molt més profunds i menys erosionats que el usual.

Els investigadors de la missió, suggereixen que la composició porosa de Hyperion fa que tingui un espai buit. en el seu interior equivalent al 42%, format principalment per gel d’aigua.

hyperion.jpg

Per més informació, pulseu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » INDEX. Setembre 10, 2007 11:12 am

    […] 11 Juliol 2007. Cràters ben conservats a la lluna porosa de Hyperion.  […]

Deixa un comentari