Els investigadors han trobat el cràter de Tunguska ?

Sembla ser que els investigadors han trobat un cràter que correspon a la “bola de foc de Tunguska”. L’esdeveniment que va succeir el 30 de juny de 1908, que va arrasar uns 2.000 quilòmetres quadrats a la Siberia.

No existeix cap testimoni ocular d’aquell impacte, però els anàlisis posteriors indiquen que hauria pogut ser un asteroide petit o un cometa (probablement entre 30 i 50 metres de diàmetre), explotant a uns 5-10 quilòmetres per damunt de la superfície. Produint d’aquesta manera una energia equivalent a 10-15 megatones de TNT. És l’únic esdeveniment d’impacte conegut, ocorregut en la història humana enregistrada, però després de gairebé un segle de recerca no s’ha havia trobat cap evidència que fos significatiu d’aquest impacte.

Ara, els investigadors dirigits per Luca Gasparini del Institut de Recerca Nacional Italià de Bologna, indiquen que el llac Cheko de 300 metres de diàmetre, situat al llarg del riu Kimchu, i a una distància de 8 quilòmetres de la suposada explosió, s’hauria format com a conseqüència d’un fragment d’uns 10 metres del asteroide-cometa.

La forma cònica del llac, és inusual i segons indiquin la composició dels  sedimentes del llac, podrien explicar el seu origen. De fet no hi ha cap registre de l’existència del llac abans del 1928, però això tampoc no és fiable, degut a ser una regió força inexplorada fins aquella època.

Trobar alguns indicis del objecte de Tunguska, seria un gran descobriment per poder explicar aquell esdeveniment. L’evidència que el llac sigui la conseqüència d’un impacte encara esta per demostrar, segons comenta en Garth Colins del Imperial College of London.

Existeixen diferents dubtes per asegurar l’origen meteòric del llac, com la manca de roca polvoritzada del mateix impacte, el fet de que només hi ha un registre d’impacte, o que no hi han més cràters petits en la regió.

tunguska-photo.jpg

Per més informació, polseu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » INDEX. Agost 18, 2007 5:14 pm

    […] 8 Juliol 2007. Els investigadors han trobat el cràter de Tunguska ?.  […]

Deixa un comentari

Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80

301 Moved Permanently

The document has moved here.

Moved Permanently