Què hi havia abans del Big Bang ?

Certament existeix un consens científic de que l’Univers s’està expandint i que el seu començament està en un punt a 13.700 milions d’anys. Per fer afirmació, hi ha diferents evidències que confirmen aquesta teoria: l’allunyament de les galàxies, la radiació de fons còsmica de microones, o les quantitats d’hidrogen i heli a l’Univers.

Però què hi havia abans del Big Bang ?. És complicat d’imaginar-se tota la matèria i energia emmagatzemada en un punt de volum i densitat infinita.

El cosmòleg Martin Bojowald i d’altres companys seus de Penn State University, inteneten donar una resposata a aquest enigma en l’edició del 1 de juliol de la revista Nature Physics.

Segons Bojowald, emprant una tècnica matemàtica anomenada “Bucle de la Graveta del Quantum”, que combina la relativitat amb la mecànica quàntica, dona una visió diferent del primitiu Univers. En lloc de ser infinitament petit i dens, “l’objecte” és compacta dins d’una pilota amb un volum i densitat determinada.

Els investigadors creuen que un Univers anterior és col·lapsaria en una pilota minúscula i llavros hauria un “Big Bounce” (Gran Rebot) per expandir-se altre vegada. L’Univers anterior seria similar en l’espai-temps que tenim en el nostre Univers actual.

Aquesta és una reducció de les diferents noticies que en fan referència, per aquest motiu recomanem la seva lectura, per disposar de més informació.

abans-del-big-bang.jpg

Per més informació, polseu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » INDEX. Octubre 6, 2007 1:37 pm

    […] 9 Juliol 2007. Què hi havia abans del Big Bang ?  […]

Deixa un comentari


Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80

Moved Permanently

The document has moved here.