Centaurus A, una galàxia turbulenta.

De tan en tan el Telescopi Espacial Hubble ens ofereix imatges de regions de l’univers on existeix una turbulència estel·lat, com és el cas del disc central de la galàxia Centaurus A, una de les galàxies actives, que estan més a prop de la Terra.

En aquesta fotografia, és mostra la galàxia complerta a la part superior esquerra i la regió central de la mateixa. Aquesta regió central, s’ha considerat durant molt de temps com el romanent de la pols d’una galàxia espiral que és va fusionar amb la gran galàxia el·líptica de Centaurus A.

La simbiosis de les dues galàxies està provocant la formació de nous núvols de pols i gas, amb el conseqüent naixement d’estrelles. Aquestes noves estrelles és formen en la regió central de la galàxia, mentre que cap enfora podem observar la població d’estrelles residents més antigues en forma de gegants i nanes vermelles.

Aquesta fotografia en color natural, és un recull d’imatges preses en llum blava, verda i vermella, És poden observar detalls de fins a 7 anys llum. El color blau correspon a les estrelles més calentes, acabades de nèixer, el color vermellós groguen, és degut al gas en part calent de la galàxia el·líptica.

centaure.jpg

Per més informació, polseu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari