El Hubble detecta canvis en l’atmosfera de Júpiter.

El massiu planeta Júpiter esta sofrint canvis atmosfèrics notables que fins ara mai s’havien vist, i que ara el Telescopi Espacial Hubble ens acosta.

Els núvols turbulents de Júpiter sempre estan canviant a conseqüència de les pertorbacions atmosfèriques que escombren el planeta al seu voltant a centenars de quilòmetres per hora.

Aquestes imatges del Hubble, ens mostren les transformacions ràpides en la forma i el color dels núvols que circulen a prop del equador del planeta, marcant una circunferència sencera l’entorn de Júpiter.

Circulant al voltant del planeta s’emboliquen bandes grogues, marrons i blanques. Aquestes bandes són produïdes per l’atmosfera que flueix en totes direccions i de diverses latituds.

Les àrees de color més clar on augmenta l’alçada de l’atmosfera s’anomenen zones. Les regions més fosques on cau l’atmosfera s’anomenen bandes. Quan aquests fluxos s’oposen, interaccionen i apareixen les tempestes i turbulències.

Entre el 25 de març i el 5 de juny la Wide Filed and Planetary Camera 2, va capturar bandes senceres de núvols que canviaven de color. Les zones s’han enfosquit, les bandes s’han alleugerit i s’han transformat en zones.

La imatge de l’esquerra ens mostra uns núvols en una banda prima de color blanc per sobre de l’equador de Júpiter. El color blanc indica núvols en latituds més altes de l’atmosfera joviana. En la imatge de la dreta, el matís blanc de la banda, s’ha tornat marró, apareixen núvols profunds dins de l’atmosfera del planeta. La banda sencera sembla haver-se fusionat amb aquesta zona.

jupiter2.jpg

Per més informació, polseu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari