WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2022-09-27 23:10:19' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

L’Opportunity prepara el descens al interior del cràter Victòria.

El robot Opportunity de la NASA està recollint tota la informació necessarià del marge del cràter Victòria, per iniciar el viatge de descens al seu interior. Els controladors de la missió van anunciar el passat dia 28 de juny, que ja disposen de les dades necessàries i estan preparats per acostar el vehicle al començament d’un viatge potencialment unidireccional cap el seu interior.

El cràter Victòria és va formar com a conseqüència d’un impacte meteòric ja fa milions d’anys, ocasionant un cràter d’un diàmetre d’uns 800 metres aproximadament. A mesura que l’Opportunity vagi descendint trobarà roques cada vegada més antigues, podrà inclús descobrir evidències del passat humit de Mart.

Tot i que el temps de treball d’aquest robot sigui 12 vegades superior al previst (cal tenir present que la durada de la missió era de 90 dies), és troba en unes condicions tècniques molt reduïdes, caldrà estar atent que pugui superar les pendens, i si ariba al final és situarà a prop d’un sol rocós per tal de disposar d’una bona tracció, ja que el centre del cràter disposa d’unes importants dunes de sorra.

Aquesta imatge mostra el lloc on el Mars Exploration Rover Opportunity abaixarà prudentment fins el fons del cràter Victòria. Des de el lloc anomenat “Badia del anec” una pendent d’aproximadament 15-20º.

opportunity.jpg

Si voleu més informació, polseu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari

301 Moved Permanently

The document has moved here.

Moved Permanently