Ganimedes visible en llum infraroja.

Aquest muntatge compara les millors imatges de la sonda New Horizons de la NASA , de Ganimedes la lluna més gran de Júpiter, recollides amb la càmera Long Range Reconnaissance Imager (LORRI), a més del espectròmetre infraroig Linear Etalon Imaging Spectral Array (LEISA).

LEISA observa amb els seus objectius més de 200 longituds d’ona diferents dins de l’espectre infraroig, permetent d’aquesta manera l’anàlisi detallat de la composició de la seva superfície. La imatge del LEISA mostrada aquí, combina només tres d’aquestes longituds d’ona (1.3, 1.8 i 2.0 micròmetres) per destacar les diferències de la composició de la superfície de Ganimedes. Els colors blaus representen gel d’aigua relativament net, mentre que els colors marrons mostren regions contaminades per material fosc.

La imatge de la dreta combina les dades en l’escala de grisos d’alta definició, del LORRI, amb la informació detallada en color del LEISA, produint una imatge que ajunta tota aquesta informació.

Les imatges varen ser capturades entre les 9h 48m i les 10h 01m T.U., el passat dia 27 de febrer de 2007, des de una distància de 3,5 milions de quilòmetres. Ganimedes amb els seus 5.268 quilòmetres de diàmetre, és el satèl·lit més gran del Sistema Solar.

ganimedes.jpg

Per més informació, polseu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » INDEX. Juliol 22, 2007 11:35 am

    […] 2 Juliol 2007. Ganimedes visible en llum infraroja.  […]

Deixa un comentari