Eris és més massiu que Plutó.

Està comprovat que els fans de Plutó, no estan de sort ja que els que encara tenien l’esperança de la redempció per al planeta degradat, en tingut la mala noticia de les noves dades que fan referència al planeta nan Eris, que indiquen que és un 27 per cent més massiu que Plutó, això reforça la decisió pressa fa prop d’un any en la qual indicava que la llista de planetes del Sistema Solar estava acotada a vuit, i a un nombre creixent de planetes nans.

Segons en Mike Brown, descobridor d’Eris, confirma que les dades del pes d’aquest objecte són de 16,6 mil milions de trilions de quilograms, aquest càcul esta fet prenen la relació del temps que triga el satèl·lit Dysnomia a completar una òrbita al voltant d’Eris.

Fins fa poc, és pensava que Plutó i Eris podrien tenir masses semblants, però aquestes noves dades posen a Plutó en el segon lloc en la família dels planetes nans.

Eris va ser descobert l’any 2005, a l’Observatori Astronòmic del Mont Palomar, amb el telescopi Samuel Oschin de 48 polzades, un instrument especialment adaptat per fer recerques d’aquests tipus d’objectes en el cel.

Segons les dades espectrals els investigadors pensen que Eris està cobert per un estrat de metà que s’ha filtrat des del interior i és congela en arribar a la superfície.

La diferència està en que el metà a Plutó ha sofert transformacions químiques, probablement a causa de la radiació dèbil del Sol, fent que l’estrat de metà s’envelleixi, en contra el metà de la superfície d’Eris és una mica més groguenc que la superfície vermellosa-groguenca de Plutó, segurament per la distància més allunyada d’Eris al Sol.

Pel que fa referència a Dysnomia el petit satèl·lit, les dades ens indiquen que te uns 150 quilòmetres de diàmetre, que està situat a una distància de 37.000 quilòmetres, i que triga uns 16 dies en donar una volta sencera entorna a Eris.

eris.jpg

Per més informació, pulseu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » INDEX. Juliol 14, 2007 12:21 pm

    […] 17 Juny 2007. Eris és més massiu que Plutó.  […]

Deixa un comentari