Anells al voltant de la nostra galàxia.

Un astrònom del California Institute of Technology (CALTECH) ha descobert que tres anells estel·lars gegants s’arquegen i envolten a la Via Làctia. Romanents de galàxies i cúmuls estel·lars s’estenen per sobre el cel nocturn del nord entre els 13.000 i 130.000 anys llum de la Terra. Aquests nous resultats van ser presentats per Carls Grillmari, aquesta setamana a la Societat Astronòmica Americana a Honolulu, Hawaii.

Dos d’aquests anells, estan dins de la zona on conviuen els cúmuls globulars (formacions estel·lars en forma esfèrica que contenen entre milers i milions d’estrelles). Encara que actualment és coneixen uns 150 cúmuls en la nostra galàxia, podem suposar l’existència de milers d’aquestes formacions.

Les convulsions gravitatòries implacables de la nostra galàxia, han provocat que aquests objectes estiguin viatjant lentament en llargues i primes formacions d’estrelles.

El tercer anell descobert per Grillmari és difon sobre una regió molt més gran del cel, el seu origen pot ser segurament de les restes escampades d’una galàxia nana. Aquestes galàxies poden contenir fins a 100 milions d’estrelles, barrejades amb el seu corresponent percentatge de materia fosca. Segons Grillmair “és possible que la nostra galàxia pugui acollir fins a 20 d’aquestes galàxies nanes al seu voltant, aquestes galàxies són les que els científics estudien per tal de conèixer el creixement d’un univers primitiu”.

anells-via-lactia.jpg

Per més informació, pulseu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » INDEX. Setembre 10, 2007 11:12 am

    […] 13 Juny 2007. Anells al voltant de la nostra galàxia.  […]

Deixa un comentari