És detecta el forat negre més distant.

Un equip internacional d’astrònoms ha descobert un forat negre supermassiu al mateix límit de l’Univers observable, situat a 13.000 milions d’anys llum. Si considerem que l’Univers té una edad de 13.700 milions d’anys, aquest objecte l’observem tal com era quan l’Univers tenia només 700 milions d’anys.

Els nuclis galàctics actius, anomenats quasars, acostumen a tenir un forat negre que s’alimenta del material d’aquests nuclis.

Aquest objecte anomenat CFHQS J2329-0301, va ser descobert com a conseqüència d’una recerca de quarsars llunyans, a través de Mega Cam Imager, instal.·lada en el Telescopi Canadà-França-Hawaii (CFHT).

El forat negre que s’alimenta del quasar, és creu que disposa d’una massa equivalent a 500 milions vegades la del Sol. Degut a que el quasar és força brillant, els astrònoms l’utilitzen com a fons per examinar el gas que te al davant i d’aquesta manera,  poder tenir més detalls de quin tipus de galàxia el conforma.

cfhqs-j2329-0301.jpg

Per més informació, pulseu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » INDEX. Novembre 26, 2007 8:07 pm

    […] 10 Juny 2007.  És detecta el forat negre més distant. […]

Deixa un comentari