WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2024-04-19 18:42:38' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

El telescopi Gemini, observa l’interior dels núvols de Júpiter.

Investigadors d’aquest observatori utilitzant la técnica coneguda com “lucky imaging”  amb el telescopi Gemini Nord, situat al cim de Maunakea (Hawaii), han recollit algunes de les imatges de més alta resolució de Júpiter aconseguides fins ara.

Aquestes imatges formen part d’un programa d’observació conjunt de diversos anys, amb el Telescopi Espacial Hubble , en suport de la missió Juno de la NASA.

Les imatges del Gemini, quan és combinen amb les observacions del Hubble i de la Juno, ens mostren els llamps i els sistemes de tempestes d’aquest gegantí planeta. Ens mostren com és formen per dins i al voltant de gran cèl·lules convectives situades per damunt dels núvols.

La imatge que mostrem de tot el disc de Júpiter, està enregistrada en llum infraroja, i va ser compilada a partir de les dades del Gemini.

Les imatges processades a través del programa NOIRLab del NSF, ens mostren com afecta la turbulència atmosférica a les imatges d’alta resolució. Podem observar que la resolució millora fins el 0,1 segon d’arc, mostrant d’aquesta manera uns detalls de gran resolució.

Si mirem aquesta il·lutració, podrem veure d’una manera molt clara les estructures dels núvols de Júpiter, indicant cada observatori la regió que ha observat amb més detall, per poder fer aquesta recerca.

noirlab2011b.jpg

Si volue més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari