WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2023-12-11 02:15:33' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

Un telescopi de l’ESO, detecta el forat negre més proper a la Terra

Un equip d’astrònoms de l’Observatori Europeu Austral (ESO) i d’altres institucions científiques, han descobert un forat negre a només 1.000 anys llum de la Terra. Aquest forat negre, és el més proper al nostre Sistema Solar, que s’ha detectat fins ara i forma part d’un sistema estel·lar triple que és pot observar a simple vista.

L’equip de recerca va trobar les evidències d’aquesta presencia rastrejant dues estrelles que acompanyen al forat negre amb el telescpi MPG/ESO de 2,2 metres, instal·lat a l’Observatori de La Silla a Xile. Els científics comenten que aquest sistema podría ser la punta d’un iceberg, i que en un futur proper, podrien descobrir-se molts més forats negres similars a aquest.

En un principi, l’equip de recerca estaba estudiant el sistema estel·lar, anomenat HR 6819, en relació a un estudi de sistemes estel·lars dobles. Aquest sistema estel·lar, està situat en la constel·lació austral de Telescopium.

Els observadors varen quedar sorpresos, al descobrir un tercer cos, abans desconegut a HR 6819: un forat negre. Les observacions fetes amb l’espectrògraf FEROS, instal·lat en el telescopi, varen mostrar que una de les estrelles visibles orbita al voltant d’un objecte invisible cada 40 dies, mentre que la segona estrella ho fa a una gran distància .

El forat negre ocult a HR 6819, és un de la categoría de massa estel·lar que no interactua violentament en el seu entorn, i per tan , apareix verdaderament negre. Tot i això, l’equip de recerca ha pogut detectar la seva presència i calcular la seva massa, estudiant l’estrella situada més a prop. Segons comenten, “un objecte invisible, amb una massa al voltant de 4 vegades la del nostre Sol”.

eso2007a1.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari