Una galàxia nana ens visita per primera vegada.

La vida d’una galàxia nana en el nostre Grup Local de galàxies, no deu ser un camí de roses. Segurament van d’una galàxia a un altre, assetjades per les respectives atraccions gravitatòries, per acabar trencant-se i consumint-se en topar amb una galàxia més gran com podria ser la nostra Via Làctia.

Els astrònoms en la seva quotidiana recerca, han descobert un tipus de galàxia nana formada molt lluny de nosaltres i que ara s’afegeix a la festa.

La nova galàxia nana s’anomena Andròmeda XII, és va descobrir durant una recerca amb la càmera de gran camp “MegaCam” instal·lada en el telescopi Francès-Canadenc de Hawaii. És una de les galàxies nanes més dèbils observades fins ara, és troba a prop de la gran galàxia d’Andròmeda (M-31).

Andròmeda XII en lloc de ser com una de les galàxies nanes que han patit la “persecució galàctica”, correspon a una galàxia que ens visita per primera vegada, degut a la seva òrbita altament excèntrica.

Aquesta galàxia ha viscut en una regió lliure d’interaccions gravitatòries galàctiques, mostrant d’aquesta manera un tipus de galàxia primitiva. Per aquest motiu la formació d’estrelles, la seva grandària, així com el seu embolcall de matèria fosca no ha esta influït per altres galàxies.

A més, Andròmeda XII s’està moment tan de pressa que probablement no serà capturat per cap galàxia del Grup Local, amb unes interaccions gravitatòries mínimes. En la imatge podem observar les dimensions aproximades de la galàxia amb la incorporació d’estrelles de la mateixa.

andromeda-xii.jpg

Per més informació, pulseu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » INDEX. Juny 12, 2007 5:37 pm

    […] 3 Juny 2007. Una galàxia nana ens visita per primera vegada.  […]

Deixa un comentari


Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80

Moved Permanently

The document has moved here.