Resposta al misteri de Theophilus

James Hall Nasmyth, va néixer a Edimburg el dia 19 d’agost de 1808. Enginyer, inventor i artista !

Com a conseqüència dels seus èxits empresarials, és va poder jubilar als 48 anys. De manera que poder dedicar el seu temps lliure a diferents aficions, entre elles l’astronomia.

Això el va portar a construir un valuós telescopi de 20 polzades. Inventant un nou sistema òptic/mecànic, anomenat “telescopi Nasmyth“. Amb aquest potent telescopi, va realizar diferents observacions de la Lluna.

telescopi-nasmyth1.jpg

Conjuntament amb James Carperter, astrònom del Royal Observatory de Greenwich, va escriute el llibre “The Moon: Considered as Planet, a Word, and Satellite”, publicat en una primera edició l’any 1874.

El llibre conté un seguit de “fotografíes” de la Lluna, amb una precisió i resolución , que en aquell moment no estaba a l’abast dels telescopis, i sobretot de les plaques fotogràfiques de vidre , que s’utilitzaven en aquella época.

Per aquest motiu, Nasmyth gràcies a la seva perícia alhora de dibuixar, va construir unes repliques quasi bé perfectes de diferents regions de la Lluna amb guix.

maqueta-nasmyth1.jpg

Aquestes maquetes, estaven fetes a escala i amb una llum artificial que simulés la llum del Sol en la mateixa posición, va poder fer unes fotografíes de la Lluna, com si realment ho hagués fet amb un telescopi i una càmera fotográfica.

En aquesta imatge podeu observar la maqueta de guix de la regió dels Apenins lunars i el cràter Archemedes.

maqueta-nasmyth3.jpg

Aquí podeu veure la fotogràfia que gràcies al joc de llums, Nasmyth va fotografiar per mostrar com és veu amb telescopi.

nasmyth22.jpg

Si voleu més informació:

https://archive.org/details/moonconsideredas00nasmiala/page/n10/mode/2up

http://web.mit.edu/redingtn/www/netadv/SP20141020.html

https://www.gutenberg.org/files/56305/56305-h/56305-h.htm

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari