WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2024-04-20 09:40:39' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

El misteri de Theophilus

John William Draper , un gran científic, que tot i que va néixer a Anglaterra, va viure la major part de la seva vida a Estats Units. Se l’hi reconeix la primera fotografía de la Lluna feta amb telescopi, durant el mes de març de 1840.

john_w_draper-the_first_moon_photograph_1840.jpg

Tot i que no es té registre, és creu que va ser Louis Daguerre, que mitjançant el procés del daguerrotip, va fer una fotografía de la Lluna el dia 2 de gener de 1839. Malauradament, el més de març d’aquell mateix any, tot el seu laboratori es va cremar, i amb ell la major part de fotografíes.

Aquelles primeres imatges de la Lluna, degut a la poca sensibilitat de les plaques de vidre que utilitzaven, calia donar molts minuts d’exposició perquè sortís amb un mínim de detall. Això limitava evidentment la resolució i el constrast de les imatges de la Lluna.

Lentament els telescopis milloraven la seva qualitat òptica i els procesos químics milloraven la resolución de les imatges que es podien enregistrar.

Un dels millors fotògrafs d’aquella época, va ser Warren de la Rue, un químic angles que va perfeccionar la fotografía. En podem observar una fotografía feta l’any 1856.

warren-de-la-rue-1856.jpg

Fins llavors, les millors imatges de la Lluna, les podien trobar entres altres, en el famós Mappa Selenographica, publicat entre els anys 1834 i 1836, pels astrònoms alemanys, Wilhelm Beer i Johan Heirich von Mädler.

mappa_selenographica_iv.jpg

Va haver, però un llibre publicat l’any 1874, on es podien observar unes imatges de la Lluna, que fins llavors ningú havia observat amb tan de detall.

El llibre estave ple de fotografíes, NO DE DIBUXOS, amb uns detalls extraordinaris. L’autor d’aquest llibre, era un enginyer i inventor escocès.

Entre altres, podien observar en un detall exquisit, el cràter Theophilus.

lluna1.jpg

Un cràter situat a la Lluna, amb uns 98 quilòmetres de diàmetre, té una muntanya central d’uns 1.400 metres d’alçada.

Tothom és preguntava, com havia aconseguit aquesta extraordinària fotografía, tenint en compte els rudimentaris mitjants fotogràfics d’aquella época.

VOSALTRES  HO  SABEU  ?

SI VOLEU, ENS PODEU RESPONDRE. EN UNS DIES DONAREM LA RESPOSTA

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari