Una capa del pastís del casquet polar de Mart

El casquet de gel marcià, és com un pastís, on cada capa explica una historia del planeta. En aquest cas, la historia, és un canvi climàtic de Mart.

En aquesta imatge, observem una secció dels dipòsits de diferents capes del pol nord (NPLD). Com una deliciosa rodanxa de tiramisú en capes, el NPLD, està format en part de gel d’aigua i partícules de pols que s’apilen unes sobre d’altres. No obstant això, en comptes de fer un gel semblant als pols terrestres, les capes es mantene amb les gelades estacionals de ciòxid de carboni. Ho podem observar en gelades persistents, adherides a una d’aquestes capes.

Les prestacions d’alta resolución i color de la càmera HiRISE, ens proporcionen detalls respecte a les variacions d’aquestes capes. Els científics, també utilitzen dades de radar, que ens mostren que tenen continuïtat en la superficie del planeta. Durant la seva formació, aquestes complexes capes, poden encapsular petites bosses d’aire de la seva atmosfera que, si poguéssim prende mostres, servirien per estudiar i comprendre millor els antics procesos climàtics.

La imatge que observem té una escala de 25 centímetros per píxel. Tot i que la imatge original és de 31,9 centímetros per píxel. Els objectes que poden observar , tenen una grandària d’uns 96 centímetros. El nord està amunt.

pia23740.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari

301 Moved Permanently
Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80

The document has moved here.