WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2024-04-20 10:41:25' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

Les estrelles “Goldilocks”, són els millors llocs per buscar vida

Fins a la data d’avui, els astrònoms han descobert més de 4.000 planetes orbitant en altres estrelles. Estadísticament, hi hauria d’haver més de 100.000 milions de planetes només a la nostra galaxia, la Via Làctia. Existeixen en una àmplia gamma de mides i característiques, en bona mesura poc imaginables abans que els exoplanetes es descobrissin a mitjans dels anys noranta. La motivació és gran per descubrir nous mons i trovar una nova “Gènesis II”, un planeta on la vida hagi sorgit i evolucionat més enllà dels microbis. El resultat final seria trovar vida intel·ligent com la Terra.

Un pas en la recerca de planetes habitables, és trovar estrelles adequades que puguin afavorir l’aparició d’organismes complexos. Com que el nostre Sol, ha alimentat la vida a la Terra durant gairebé 4.000 milions d’anys, la saviesa convencional suggereix que estrelles com el Sol, són les principals candidates. Però, estrelles com el nostre Sol, representen només el 10% de la població de la Via Làctia. És més, són relativament d’una vida curta. El nostre Sol, està a la meitat de la seva vida, estimada en uns 10 mil milions d’anys.

Els organismes complexos van sorgir a la Terra, fa només uns 500 milions d’anys. I la forma de l’ésser humà, ha estat aquí només durant un parpelleig d’ull, comparat a nivel de la cronología cósmica: 200.000 anys. Es desconeix el futur de la humanitat. Però el que és cert, és que la Terra esdevindrà habitable per formes de vida superiors, només durant una mica més de 1.000 milions d’anys, abans que el Sol, escalfi i volatilitzi la Terra.

Per tant, les estrelles lleugerament més fredes que el nostre Sol, anomenades nanes taronja, és consideren els millors llocs, per cerca una vida avançada. Poden cremar constantment el seu combustible , durant desenes de milions de milions d’anys. Això, obre un ampli panorama temporal per l’evolució biológica.

Per aquest motiu, la recerca estel·lar feta pel telescopi espacial Hubble, és localitzar aquestes nanes taronja, estrelles “Goldilocks”, ni massa caloroses, ni massa fredes, sobretot un tipus d’estrelles molt estables, i per tan adequades per acollir la vida al llarg d’un temps còsmic.

En aquesta imatge, podem observar diferentes tipus d’estrelles, comparades amb el Sol. Podem observar la seva vida aproximada en milers de milions d’anys, la seva abundància, així com el percentatge d’emissió de raigs X.

stsci-h-p2006a-z-4000x2400.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari