Moviment profund

Durant el 24é sobrevol per damunt de Júpiter, la sonda espacial Juno de la NASA, va enregistrar aquesta imatge d’una regió caòtica i tempestuosa de l’hemisferi nord del planeta, i que la podem observar d’una manera filamentosa i plegada sobre si mateixa.

Recordem que el planeta Júpiter, no té una superficie sòlida, de la mateixa manera que el planeta Terra. Les dades recollides per la sonda Juno, indiquen que alguns dels vents del planeta gegant, és mouen a velocitats molt més ràpides que els vents de la Terra, així com també, els seus procesos atmosférics tenen una major durada en el temps.

El científic Kevin M. Gill, va generar aquesta imatge millorada en color, a partir de les dades de la càmera JunoCam. La imatge és va enregistrar el dia 26 de desembre de 2019, just quan la sonda Juno realitzava el 24é sobrevol pel planeta.

Llavors la sonda espacial, és trobava a una distancia d’uns 23.500 quilòmetres per damunt dels cims dels núvols de Júpiter, a una latitud d’uns 69 graus nord.

pia23444.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari