El robot Spirit, descobreix rastres d’aigua a Mart.

Els robots Spirit i Opportunity varen començar la seva missió al planeta Mart el més d’abril de 2004. Tot i que estava prevista la seva activitat durant tres mesos, ja porten més de tres anys de treball, tot i les dures condicions climatològiques del planeta mart, proporcionan noves informacions de gran inportància.

El robot Spirit de fet, ja comença a tenir problemes mecànics. Prova d’això és una de les sis rodes motrius que no gira i com a conseqüència, va deixar una profunda empremta a mesura que avançava i arrossegava la roda. Aquesta avaria va exposar diferents zones d’un sol blanquinós, que han proporcionat segurament un dels descobriments més importants del Spirit.

Els tècnics en adonar-se’n que la roda encallada havia exposat una àrea brillant, que contrastava amb la superfície vermellosa, varen decidir fer marxa enrere i analitzar el terrenys amb els instruments del robot.

Varen utilitzar el espectròmetre de raigs X  de partícules Alfa, així com també l’analitzador químic del braç del robot i observaren que les mostres obtingudes en aquest lloc eren d’un 90% de diòxid de silici pur, de tal manera que els científics creuen que és troba allà per l’acció del aigua.

La casualitat ha permès descobrir una evidència clara que en un passat, el planeta Mart va gaudir d’una presència important d’aigua, ja que per haver aquesta concentració de diòxid de silici, requereix aquest element humit.

spirit.jpg

Per més informació, pulseu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » INDEX. Juny 1, 2007 7:14 pm

    […] 1 Juny 2007. El robot Spirit, descobreix rastres d’aigua a Mart.  […]

Deixa un comentari


The document has moved here.

301 Moved Permanently

Moved Permanently