WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2024-03-19 06:48:17' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

La millor imatge de la superfície i atmosfera d’una estrella, que no sigui el Sol.

Els astrònoms de l’interferòmetre del Very Large Telescope (VLTI) de l’ESO, han construït la imatge més detallada d’una estrella: la supergegant vermella Antares. També han realitzat el primer mapa de les velocitats del material situart a l’atmosfera d’una estrella que no sigui el Sol, revelant turbulències en la gran atmosfera d’Antares.

A simple vista, la famosa i brillant Antares, brilla amb un fort color vermell, està situada en el cor de la constel·lació d’Scorpius. És una gran i comparativament estrella freda supergegant vedrmella, situada en els últims estadis de la seva vida, en el camí de convertir-se en una supernova.

El VLTI, és una instal·lació única, que permet combinar la llum de fins a quatre grans telescopis, els Telescopis Unitaris de 8,2 metres de diàmetre o els Telescopis Auxiliars, més petits, per crear un telescopi virtual equivalent a un mirall individual de fins a 200 metres de diàmetre. Això permet resoldre detalls molt més enllà del que podría observar un únic telescopi.

eso1726c.jpg

Podem observar una imatge reconstruïda pels astrònoms del VLTI, a partir de les dades infraroges , les quals han permès calcular la diferència entre la velocitat del gas atmosfèric en diferents posicions de l’estrella i la velocitat mitjana sobre l’estrella globalment.

Us recomanem mireu aquest vídeo amb informació gràfica molt  detallada.

eso1726a.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari