WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2022-09-27 23:38:47' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

Un forat en el cel

En lloc de mostrar objectes espectaculars, algunes de les imatges més sorprenents de l’univers, semblen centrar-se en el buit. Aquesta nova imatge, enregistrada amb el telescopi MPG/ESO de 2,2 metres de diàmetre, observem els obscurs tentacles girant cap a l’exteior des d’un espai fosc i buit, situat en el centre de la imatge, tenint en comte el constrast amb la densa regió atapeïda d’uns colors  vermell i or brillant: les estrelles que viuen en aquest entorn.

Aquesta  regió, no és un forat en el cosmos, o un afegit d’un buit en el cel. De fet, els obscurs rastres es relacionen amb el gruix i opac pols que es trova entre nosaltres i el replé espai d’estrelles que hi ha al seu darrere. Aquesta pols i gas molecular bloquegen la llum visible emesa per les estrelles més llunyanes.

Tot i que aquest núvol , conviu en una regió força anónima d’un univers proper (catalogada com LDN 1774) , hi ha altres exemples de núvols moleculars . El cas de Barnard 68, molt similar i que es trova a uns 500 anys llum de nosaltres i que s’ha pogut observar en el rang de la llum visible i en llum infraroja.

potw1518a.jpg

Si voleu més información, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari

301 Moved Permanently

The document has moved here.

Moved Permanently