WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2024-03-29 15:29:38' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

El Hubble ens mostra en alta definició els “Pilars de la Creació”.

El Telescopi Espacial Hubble de la NASA, ha enregistrat la fotografía més gran i nítida dels icònics “Pilars de la Creació”, situats en la Nebulosa de l’Àliga, que es mostra a la dreta. La imatge original del 1995, presa també pel Hubble, ens mostra les torres gasoses, preses amb la Wide Field Planetary Camera 2, a l’esquerra.

Els astrònoms han combinat diverses exposicions del Hubble, per generar una visió més amplia i nítida dels pilars, que s’estenen uns 5 anys llum i que podem observar en aquesta imatge. La característica foscor, semblant a un dit, situat en la part inferior dreta, pot ser una versió més petita dels gegantints pilars. La imatge va ser enregistrada amb la versátil i refinada visió de la Wide Field Camera 3.

Els pilars están immersos dins de la llum ultraviolada, que sobresurt de les joves i massives estrelles situades en la part superior esquerra, fora de la imatge. Serpentines de gas sobresurten dels pilars, empesos per la intensa radiació i evaporant-se a l’espai. En les regions més denses dels pilars, també s’està condensant el material per la radiació. Les estrelles están naixent a l’interior dels pilars, que están constituïts per gas d’hidrogen i pols.

Aquests pilars, representen una petita part de la Nebulosa de l’Àliga, una gran regió de formació estel·lar, situada a uns 6.500 anys llum de la Terra.

En la nova imatge de la dreta, l’emissió d’oxigen és de color blau, el sofre de color taronja i l’hidrogen de color verd.

hs-2015-01-a-print.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari