WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2024-03-29 14:26:58' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

El Hubble observa tres exoplanetes, sorprenentment secs.

Els astrònoms que utilitzen el Telescopi Espacial Hubble de la NASA, han investigat la presencia de vapor d’aigua en l’atmosfera ded tres planetes que orbiten en estrelles similars al Sol i han descobert que estant molt secs.

Els tres planetes: HD 189733b, HD 209458b i WASP-12b, es troben entre els 600 i 900 anys llum de nosaltres. Aquests mons gasosos gegants són molt calents, amb temperaturas que oscil·len entre els 800 i 2.200 graus Celsius i que alhora són candidats a tenir vapor d’aigua en les seves atmosferes.

No obstant això, per sorpresa dels investigadors, els planetes estudiats tenen només una mil·lèsima part de  d’aigua  prevista, segons les teories de formació de planetes estàndard.

La mesura d’aigua en un dels planetes, HD 209458b, és el mesurament de major precisió de qualsevol compost químic en un planeta fora del sistema solar i ara podem asegurar amb molta certeza que no hem trobat aigua a l’exoplaneta”, ha comentat el Dr. Nikku Madhusudhan, membre de la Universitat de Cambridge del Regne Unit. “No obstant, la baixa abundancia d’aigua que estem trobant és força sorprenent”.

Madhusudhan ha comentat que aquest descobriment representa un gran desafiament per la teoría dels exoplanetes, “Bàsicament, s’obre la Caixa amb els continguts de la formació dels planetes. Esperàvem que alguns d’aquests planetes tindríen un munt d’aigua. Hem de tornar a la formació dels planetes i dels models de migració dels planetes gegants, especialmente els “Júpiters calents” i investigar de la manera que s’han format”.

Comenta que aquests resultats, tot i trovar-se en aquests grans planetes situats a prop de les seves estrelles mara, poden tenir implicacions importants per la recerca d’aigua en exoplanetes de la mida de la Terra i potencialment habitables. Els instruments científics dels futurs telescopis espacials poden necesitar estar dissenyats amb una sensibilitat més alta si els planetes ha observar són mñes secs del que esperàvem. “Hem d’estar preparats per abundors d’aigua molt més baixos del previst, quan s’observen súper-Terres (planetes rocosos, algunes vegades més grans que la Terra)”.

hs-2014-36-a-print.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari