WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2024-03-28 11:04:52' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

Recerca en escarlata.

Aquesta nova imatge, obtinguda des de l’observatori de La Silla de l’ESO, a Xile, ens mostra el núvol d’hidrogen anomenat Gum 41. En el centre d’aquesta poc coneguda nebulosa, observem com les joves i calentes estrelles envíen la seva energética radiació, fent que l’hidrogen del seu entorn brilli amb la característica llumm rogenca.

Aquesta régió del cel austral, situat en la constel·lació de Centaurus, aixopluga nombroses i brillants nebuloses, cadascuna d’elles associades a estrelles acabades de néixer amb enormes temperaturas, formades a partir de núvols d’hidrogen. La intensa radiació de les estrelles acabades de néixer, excita les restes d’hidrogen del seu entorn, fent que el gas entoni el color rogenc, típic de les regions de formació estel·lar. Un altre famós exemple d’aquest fenomen, és la Nebulosa de la Llacuna, un enorme núvol que també té aquesta coloració.

La nebulosa que veiem en aquesta imatge, està situada a uns 7.300 anys llum de la Terra. L’astrònom australià Colin Gum, la va descubrir analitzant fotografíes preses des de l’observatori de Mont Stromlo, a prop de Camberra, i la va incloure en el seu catàleg de 84 nebuloses d’emissió, publicat l’any 1955. Gum 41, és en realitat una petita part d’una estructura més gran anomenada Nebulosa de Lambda Centauri, també coneguda amb l’exòtic nom de la Nebulosa del Pollastre Corredor.

eso1413a.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari