WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2024-04-18 09:52:33' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

El Herchel descobreix vapor d’aigua al voltant del planeta nan Ceres.

L’observatori espacial Herchel de l’ESA, ha descobert vapor d’aigua al voltant de Ceres. Aquesta és la primera detecció d’aquesta substància al voltant d’un objecte situat en el cinturó d’asteroides.

Amb un diàmetre de 950 quilòmetres, Ceres és l’objecte més gran del cinturó d’asteroides, que està situat entre les òrbites dels planetes Mart i Júpiter. Però a diferencia de la majoria d’asteroides, Ceres és gairebé esfèric i pertany a la categoría de “planetes nans” que inclou a Plutó.

Es creu que Ceres disposa de diferents capes, potser un nucli rocós i un mantell exterior gelat. Això és important, ja que el contingut d’aigua gelada del cinturó d’asteroides té importants implicacions per la nostra comprensió de l’evolució del Sistema Solar.

El Sistema Solar és va formar fa uns 4.600 milions d’anys, llavors les regions centrals eren massa calentes com per què l’aigua és condesés en els planetes interiors com: Mercuri, Venus, Terra i Mart. En lloc d’això, és creu que l’aigua va quedar emmagatzemada més lluny en els asteroides o cometes que varen impactar fa uns 3.900 milions d’anys.

Mentre que ja és sabut que els cometes contenen aigua, que passa amb els asteroides ?. L’aigua situada en el cinturó d’asteroides s’ha observat a través de l’activitat dels cometes situats en aquesta regió, però fins ara no s’havia detectat d’una manera evident.

Ara, utilitzant l’instrument HIFI situat a bord del Herchel, s’ha estudiat Ceres i els científics han recopilat les dades que indiquen la presencia de vapor d’aigua en la superficie d’aquest món.

“Aquesta és la primera vegada que l’aigua s’ha detectat en el cinturó d’asteroides i proporciona la prova que Ceres té una superficie gelada i una atmosfera”, ha indicat en Michael Küppers, membre del Centre Europeu d’Astronomia Espacial d’Espanya.

artist_s_impression_of_ceres_node_full_image.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari