WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2024-03-28 14:34:29' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

Rosetta: empaitant un cometa.

Els cometes són els nómades més bells i menys coneguts del cel nocturn. Fins ara, mitja dotzena d’aquests cossos celestes han estat visitats per naus espacials en un intent de desbloquejar els seus secrets. Totes les missions han tingut una cosa en comú, el sobrevol a alta velocitat per damunt dels propis cometes, d’una manera semblant com es creuen dos vaixells en plena nit, proporcionant d’aquesta manera només una part de la seva valuosa información. Això, fins l’arribada de la sonda Rosetta.

La NASA està participant en la missió Rosetta de l’Agencia Espacial Europea, amb l’objectiu de mostra aquesta bola de terra gelada. La sonda disposa de 25 instruments, entre el seu mòdul orbitador i el d’aterratge. La sonda serà despertada de la seva “hivernació” el dia 20 de gener. A partir de llavors el cometa farà un seguiment del cometa 67P/Churyumov-Gerasimenko.

Durant 26 mesos, a mesura que el cometa s’acosti al Sol, s’espera transformar un petit món congelat, en una petita massa turbulenta de gel i pols amb erupcions superficials, mini-terratrèmols, on les partícules de gel esponjós surtin empeses a partir dels dolls de diòxid de carboni i cianur.

rosetta20140117_0.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari