WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2024-03-29 13:21:43' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

El Hubble observa súper planetes amb possibilitat de tenir molts núvols.

Les persones que pronostiquen el temps a l’exoplaneta GJ 1214b, ho tindrien molt fácil. Previó d’avui,  assolellat, demà parcialment ennuvolat; previsió a curt termini, més núvols.

Dos equips de científics utilitzant les dades del Telescopi Espacial Hubble de la NASA, han caracteritzat les atmosferes d’un parell de planetes amb masses intermèdies entre gegants gasosos, com el planeta Júpiter i planetes rocosos més petits, com per exemple la Terra. Una recerca realitzada per la missió del Telescopi Espacial Kepler, va indicar que els objectes d’aquesta mida, són els que es troben entre el tipus més comú de planetes en la nostra galaxia, la Via Làctia. Els investigadors van descriure en la seva recerca, els monts potencialment habitables que són similars a la Terra, més enllà del Sistema Solar.

Els dos planetes estudiats són coneguts com GJ 436b i GJ 1214b. GJ 436b està classificat com un “Neptú calent”, ja que està molt a prop de la seva estrella, que no pas ho està el nostre Neptú del Sol. El planeta es trova a 36 anys llum de distancia de nosaltres, en la constel·lació de Leo.

GJ 1214b és conegut com un planeta tipus “súper Terra”. Les súper Terres, són planetes amb masses entre la nostra Terra i Neptú. Com que no existeix un planeta similar en el nostre Sistema Solar, la naturalesa física de les súper Terres, en gran part és desconegut. GJ 1214b està situat a uns 40 anys llum de la Terra, en la constel·lació d’Ophiuchus.

Tant GJ 436b, com GJ 1214b es poden observar amb la técnica del trànsit, o de pasar per davant de la seva estrella anfitriona. Això proporciona una oportunitat per estudiar aquests planetes amb més detall, ja que la llum estel·lar es filtra a través de les seves atmosferes.

L’estudi atmosféric de GJ 436b feta a base de les observqacions de trànsit del Hubble, en aquest any, han estat dirigides per Heather Knutson, membre de la Universitat Tecnològica de Califòrnia. La noticia és que no s’ha detectat atmosfera. Els espectres del Hubble indiquen la no presencia d’empremtes químiques en l’atmosfera del planeta. “Caldria detectar capes altes de núvols enfosquin la visió, o una atmosfera lliure de núvols amb poca presència d’hidrogen  , el que faria molt diferent a un planeta similar a Neptú”, ha comenta Khutson. “En lloc d’hidrogen, podría disposar de quantitats relativament grans de molècules més pesades com el vapor d’aigua, monòxid de carboni, o diòxid de carboni, que podrien comprimir l’atmosfera i fer més difícil detectar ara mateix amb aquesta técnica”.

Observacions similars de les obtingudes a GJ 436b s’havien obtingut prèviament de GJ 1214b. Els primers espectres d’aquest planeta són també similars i presenten un puzzle semblant. Una atmosfera on predomina el vapor d’aiguao hidrogen, dominat per núvols alts.

hs-2014-06-a-print.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari