Ocultació de Saturn per part de la Lluna.

La nit del dimarts 22 de maig, la Lluna ocultarà al planeta Saturn a partir de les 21 hores 39 minuts. Podrem observar com el planeta s’amaga per la part il·liminada de la Lluna, donant la sensació que desapareix de cop. En uns 60 segons el planeta s’amagarà completament. Ho farà per la part fosca de la lluna i sortirà per la regió il·luminada a partir de les 22 hores 24 minuts. Degut que reapareixerà per aquesta regió, el planeta no presentarà la mateixa nitidesa que en la ocultació.

És una bona manera de poder enregistrar aquesta curiosa ocultació planetària, així com dels seus satèl·lits. Proveu amb qualsevol instrument encara que sigui un petit telescopi o prismàtics, i apliqueu una càmera digital o millor una web cam. A més aquesta ocultació és amb una horari “normal”.

ocultacio-lluna-saturn.jpg

Imatge Univers quark.

2 Comentaris fins ara

  1. » INDEX. Maig 20, 2007 12:53 pm

    […] 20 Maig 2007. Ocultació de Saturn per part de la Lluna.  […]

  2. Neus Maig 21, 2007 7:04 pm

    Aquesta foto la tinc penjada a la meva habitació! :D

Deixa un comentari

Moved Permanently

301 Moved Permanently

The document has moved here.


Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80