WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2024-03-29 15:53:13' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

La brillantor zodiacal il·lumina els cels de Paranal.

Aquesta impressionant fotografía, enregistrada en el lloc del Very Large Telescope (VLT) de l’ESO, a l’observatori Paranal a Xile, podem observar en la regió central esquerra, la Via Làctia, atapeïda de nebuloses, estrelles i núvols de gas, enlairant-se darrera dels Telescopis Unitaris del VLT.

Cap a la dreta, competint per destacar a mesura que traça un arc per sobre de l’horitzó, podem veure una bonica banda, quasi triangular de llum difusa a prop de l’eclíptica, que és el camí aparent que fa el Sol observat des de la Terra.

Aquesta brillantor neix de la dispersió de la llum del Sol per les partícules de pols que es troben entre els planetes i que s’estenen al llarg del pla del Sistema Solar. Això coinideix en el cel amb la banda coneguda com Zodíac, que s’estén vuit graus d’arc ambdós costats de l’eclíptica i que conté les conegudes constel·lacions del zodíac.

potw1348a.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari