WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2024-03-29 16:38:59' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

El Hubble observa el nostre veí més proper.

Brillant en el centre d’aquesta fotografía, observem el nostre veí estel·lar més proper, Pròxima del Centauri, en una imatge enregistrada pel Telescopi Espacial Hubble.

Pròxima del Centauri, és trova en la constel·lació de Centaurus, a poc més de quatre anys llum de la Terra. Tot i que és molt brillant amb l’ull del Hubble, i com es podría esperar de l’estrella més propera al Sistema Solar, Pròxima del Centauri no és visible a simple vista. La seva lluminositat mitjana és molt baixa, comparada amb d’altres estrelles, només una vuitena part de la massa del Sol.

No obstant això, en certes ocasions, la seva brillantor augmenta. Pròxima és el que coneixem com una “estrella flare”, és a dir, que els procesos de convenció dins de l’interior de l’estrella fan que sigui propici a canvis aleatoris i espectaculars de la seva brillantor. El procés de convecció no només emet brillants ràfegues de llum en les estrelles i que fan que amb altres factors, Pròxima del Centauri tinguin una llarga vida. Els astrònoms preveuen que aquesta estrella és mantindrà amb una edat mitjana, dins de la “seqüència principal” durant quatre mil bilions d’anys, unes 300 vegades l’edat de l’univers actual.

Aquestes observacions van estar enregistrades amb la Wide Field and Planetary Camera 2 (WFPC2). Pròxima del Centauri és en realitat un sistema estel·lar triple, tot i que els seus dos companys, Alfa Centauri A i B, és troben fora del camp de la imatge.

hs-2013-43-a-full_jpg.jpg

Sis voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari