WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2024-03-28 19:49:20' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

Els llacs del nord de Tità.

Aquest mosaic en fals color, fet a partir de les dades infraroges obtingudes per la sonda Cassini de la NASA, ens mostra les diferències en la composició dels materials situats en els llacs d’hidrocarburs de Tità, la lluna més gran de Saturn. Tità és l’únic lloc del Sistema Solar apart de la Terra que disposa d’un líquid estable en la seva superficie, malgrat que els llacs són d’età i metà líquid i que per tant no disposa d’aigua líquida. Tot i que podem observar un gran llac i d’altres més petits en el pol sud de Tità, gairebé tots els ññacs semblen estar situats en el pol nord d’aquest satèl·lit.

En aquest mosaic, Kraken Mare, és el mar més gran de Tità i abasta una regió aproximada de la grandària compresa entre el Mar Caspi i Llac Superior de la Terra i que podem observar en la regió superior dreta de la imatge. La gran zona fosca de dalt a l’esquerra de Kraken, és Ligeria Mare, el segon mar més gran.

Les dades presentades, van ser obtingudes amb l’enregistrament visual i infraroig de l’espectròmetre de la sonda Cassini, durant l’últim sobrevol a Tità, el passat dia 12 de setembre de 2013.

Fins ara, l’espectròmetre només havia estat capaç d’enregistrar imatges distants, obliqües o parcials d’aquesta regió. El dia 12 de setembre, el sobrevol va proporcionar una millor geometría d’observació i la llum solar va poder perforar la foscor hibernal que cobria el pol nord de Tità, en el momento de l’arribada de la sonda Cassini a Saturn fa nou anys.

La gruixuda capa de boirina que cobria aquesta regió en aquell momento, ara s’ha dissipat com a resultat de trovar-se en el seu estiu, gairebé sense núvols a Tità, s’ha pogut observar en detall tota la regió.

pia17470.jpg

Si voleu més información, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari