WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2024-03-29 04:18:49' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

Es detecta aigua en blocs de roques planetàries situades al voltant d’una nana blanca.

Uns astrònoms utilitzant el Telescopi Espacial Hubble de la NASA, han detectat roques que ajuden a la formació de planetes sòlids que tenen la característica de disposar de grans quantitats d’aigua. Aquestes restes rocoses, actualmente orbiten a una estrella nana blanca anomenada GD 61, que és considera una reliquia d’un sistema planetari que ha sobreviscut al final de la seva estrella. Aquest descobriment suggereix que el sistema estel·lar, situat a uns 150 anys llum de nosaltres i que es trova al final de la seva vida, tenia el potencial de contenir exoplanetes similars a la Terra, segons comenten els investigadors d’aquesta recerca.

“Aquestes restes riques en aigua i els planetes terrestres poden tenir característiques comuns. Un sistema d’aquest tipus no pot crear objectes tant grans com asteroides i evitar la construcción de planetes, segurament GD 61, tenia els ingredients necessaris per disposar d’aigua en les superficies dels seus planetes”, ha comentat en Jay Farihi, membre de la Universitat de Cambridge del Regne Unit. Encara és difícil predir amb exactitud quin tipus de planetes podien haver existit, ha comentat Farihi. “Els nostres resultats demostren probablement, que hi havia possibilitats de planetes habitables en aquell sistema d’exoplanetes. El sistema és gairebé segur que tenia (possiblement encara en té) planetes, així com aigua en la superficie d’algun d’aquells planetes.

Les observacions fetes amb el Cosmic Origins Spectrograph (COS) van permetre a l’equip de recerca, fer l’anàlisi químic per determinar el tipus de runa de GD 61. El descobriment es complementa amb altres observacions astronòmiques que han mesurat la grandària i densitat dels planetes, però no la seva composició real.

hs-2013-38-a-print.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari