WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2024-03-29 03:44:07' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

Es detecta una estrella bessona solar més vella.

Un equip internacional encapçalat per astrònoms del Brasil, han utilitzat el Very Large Telescope de l’ESO per identificar i estudiar l’estrella solar bessona més antiga coneguda fins ara. Situada a uns 250 anys llum de la Terra, l’estrella HIP 102152 s’assembla més al Sol que qualsevol altre estrella observada fins ara, amb la circumstància de tenir uns 4.000 milions d’anys d’edat més que el Sol. Aquesta estrella ens ofereix l’oportunitat sense precedents d’observar com será el Sol quan envelleixi. Així mateix, les noves observacions proporcionen per primera vegada un important nexe entre l’edat d’una estrella i el seu contingut de liti i que a més suggereix la posible existencia a HIP 102152 d’aixoplugar planetes terrestres.

Els astrònoms han observat el Sol a través de telescopis des de fa 400 anys (una petita fracció de l’edat del Sol, que té més de 4.000 milions d’anys). Resulta extremedament difícil estudiar la historia i evolució del nostre astre, però és posible fer-ho si busquem estrelles amb les seves matexies característiques, però en diferents etapes de la seva vida.

Jorge Melendes, membre de la Universitat de Sao Paulo a Brasil i responsable d’aquesta recerca, ha explicat: “Durant dècades, els astrònoms han intentat buscar estrelles bessones solars, per tal de conèxier millor la nostra estrella. Però molt poques s’han localitzat des de que s’observés la primera l’any 1997. Ara hem obtingut els espectres a través del VLT, amb una qualitat excepcional, el que ens permet analitzar les estrelles bessones solars amb una extrema precisió per tal de conèxier millor el nostre Sol”.

HIP 102152, està situada en la constel·lació de Capricornius, és calcula que té una edat aproximada de 8.200 milions d’anys. Per altre banda, s’ha confirmat que l’estrella 18 Scorpi, és una estrella solar amb una edat aproximada de 2.900 milions d’anys.

El liti, és el terce element de la taula periòdica, que és va formar en el Big Bang alhora que l’hidrogen i l’heli. Durant anys, els astrònoms s’han preguntat per que algunes estrelles semblen tenir menys liti que altres. Amb aquestes noves observacions, HIP 102152, ha donat molta información d’aquest misteri, al determinar una forta correlació entre l’edat d’una estrella com el Sol i el contingut d’aquest element.

eso1337a.jpg

Si voleu més información, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari