WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2024-03-28 14:36:07' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

La llum de la Lluna i zodiacal per sobre de La Silla.

El que sembla una ciutat futurista que forma part d’una pel·lícula de ciència ficció, surant per sobre d’uns núvols, és l’observatori astronòmic més antic de l’ESO; la Silla. La fotografia ha estat enregistrada per l’astrònom Alan Fitzsimmons, mentre treballava a l’observatori de 3,6 metres de l’ESO, després de la posta de Sol. La Lluna, que  està fora del camp de la imatge, està banyant   l’observatori amb la seva llum reflectida pels núvols que es troben just per sota.
La dèbil línia brillant de llum daurada que sobresurt per sobre dels núvols, encara il·luminada per la posta de Sol, és la llum zodiacal. Aquesta, està causada per la llum del Sol, difusa a causa de la pols que hi ha entre el Sol i els planetes. Aquest fenomene només és pot observar després de la posta de Sol, o abans, en certs moments de l’any i des de llocs en molt bones condicions.
potw1325a.jpg
Si voleu més informació, premeu aquest enllaç. 

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari