L’Spitzer observa els camins de la Via Làctia amb joves estrelles..

Noves imatges enregistrades pel Telescopi Espacial Spitzer de la NASA, ens mostren concentracions d’estrelles de la nostra galàxia, la Via Làctia, en una de les regions més àrides , lluny del centre galàctic.
Les imatges formen part del projecte Galactic Legacy Infrared Mid-Plane Survey Extraordinaire (Gimplse 360), el qual està mapejant la topografia celeste de la nostra galàxia. El mapa i una visió completa de 360 graus del pla de la Via Làctia, estaran disponibles a finals d’aquest any. Qualsevol persona amb un ordinador pot accedir a les imatges del Glipmse i ajudar en els seus treballs.
Estem vivim en una família espiral d’estrelles que té una forma gairebé plana, com un disc de vinil, tot i que amb algunes lleugeres deformacions. EL nostre Sistema Solar es troba a uns dos terços d’un camí de sortida del centre de la galàxia, l’esperó d’Orió, una regió del braç de Perseus. Observacions infraroges fetes amb l’Spitzer permeten als investigadors mapejar la forma de la nostra galàxia amb molta precisió.
Tot i que l’Spitzer i d’altres telescopis han creat mosaics del pla galàctic en recerques de les regions centrals de la nostra galàxia, la que està darrere de nmosaltres , s’ha observat amb escasses estrelles i cels molt foscos, la més difícil d’observar.
“A vegades anomenen aquesta regió, com el país del pas elevat”, ha comentat la Barbara Whitney, astrònom de la Universitat de Wisconsin i que utilitza les dades del Spitzer per estudiar les estrelles més joves. “Estem trobant tota mena de formació de noves estrelles en regions poc conegudes, en les afores de la nostra galàxia”.
Whitney i els seus companys de recerca, utilitzen les dades per estudiar les regions amb joves estrelles. Per exemple, han observat la regió situada a prop de Canis Major amb 30 joves estrelles. Fins ara, han identificat 163 regions que contenen aquestes estrelles i que formen part de les dades de Glipmse 360.
ssc2013-05_rec.jpg
Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari


Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80

Moved Permanently

The document has moved here.