Ball de planetes a La Silla.

Es un verdader obsequi tan pels fotògrafs com pels astrònoms, quan en els nostres cels observem el testimoni d’un fenomen conegut com sigìzia, on tres cossos celestes o més, s’alineen en el cel. Quan aquests cossos celestees tenen una longitud a la el·líptica similar, aquest fenomen, també es coneix com una conjuncció triple. Per descomptat que és tracta d’un efecte de perspectiva, encara que això no el fa menys espectacular. En aquest cas, els tres cossos són planetes i el que va caldre va ser un cel alliberat de núvols en un capvespre.
El fotòfrag ambaixador de l’ESO, en Yuri Betetsky, va poder enregistrar aquesta espectacular imatge des de l’Observatori de La Silla, situat al nord de Xile, el passat dia 26 de maig. Al capvespre, per sobre de les arrodonides cúpules dels telescopis, podem observar tres planetes del Sistema Solar; Júpiter (a dalt), Venus (a baixa a l’esquerra) i Mercuri (a baixa a la dreta).
Aquesta alineació només succeeix una vegada cada certs anys. L’última va ser el maig de 2011 i la propera serà l’octubre de 2015.
potw1322a.jpg
Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari

Moved Permanently

Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80

The document has moved here.