El Subaru i el CoRoT fan observacions per conèixer el futur del Sol.

Un equip d’astrònoms dirigits per Jose Dias do Nascimento (Departament de Física Teòrica Experimental de la Universitat Federal de Rio Grande do Norte), han localitzat l’estrella bessona solar més llunyana coneguda a la Via Làctia , CoRoT Sol1, que té aproximadament la mateixa massa i composició química que el nostre Sol. L’espectrògraf d’Alta Dispersió (HDS) situat en el telescopi Subaru, ha mostrat a CoRoT 1 amb una edat aproximada de 6.700 milions d’anys, el mateix CoRoT (Convention, Rotation and planetary Transits) indiquen un període de rotació de 29 +-5 dies. Aquest recent descobriment, ha permès descobrir el futur de la nostra estrella.
Atès que el Sol és l’estrella més propera a la Terra, s’ha estudiat àmpliament en una gran varietat de tècniques. Malgrat els considerables esforços dels astrònoms, encara no coneixen exactament com és la nostra estrella. A excepció de les estrelles més joves, hi han poques recerques d’estrelles bessones al nostre Sol, ja sigui en la etapa actual o més madura.
La massa (la quantitat de matèria) i la composició química d’una estrella, són les principals característiques que determinen la seva evolució. L’estudi d’estrelles amb les mateixes característiques que el Sol,  anomenades “bessones solars”, poden proporcionar molta informació respecte al nostre propi Sol i alhora ofereixen imatges de l’evolució de la nostra estrella en diferents fases.
subaru2.jpg
Si voleu més informació, premeu aquest enllaç. 

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari

301 Moved Permanently

The document has moved here.


Moved Permanently

Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80