Saturn, solcat per tempestes.

Us mostrem una esplèndida fotografia del planeta Saturn, que durant les properes setmanes estarà situat a l’oest del cel nocturn, a la vora de les dues principals estrelles dels Bessons: Castor i Polux. A mesura que Saturn, s’amaga cada cop més aviat, a mitja nit comença a sortir per l’horitzó est el seu gran company, el planeta Júpiter.

 En aquesta imatge podem observar una atmosfera tractada digitalment, per tal de poder apreciar els complexos detalls dels núvols i tempestes, així com de les bandes i taques de color blanc. Aquesta imatge va ser capturada per la sonda Cassini de la NASA, utilitzant una combinació de filtres espectrals. Les diferents longituds d’ona en la banda del infraroig, són les encarregades de donar color a la imatge.

Aquesta fotografia, va ser pressa el passat dia 19 d’agost de 2005, des de una distància de 492.000 quilòmetres.

saturn3.jpg

Per més informació, pulseu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » INDEX. Juny 1, 2007 7:14 pm

    […] 12 Maig 2007. Saturn, solcat per tempestes.  […]

Deixa un comentari

Moved Permanently

301 Moved Permanently
Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80

The document has moved here.