Un rar encontre entre galàxies ens indica els secrets de l’evolució galàctica.

Un rar descobriment entre dues galàxies riques en gas, detectat per l’observatori espacial Herchel de l’ESA, indica la possible solució a un llarg misteri: com és van formar les grans galàxies a l’inini de l’univers ?.
La majoria de les grans galàxies estant separades en dues categories: espirals com la nostra Via Làctia, que estan plenes de gas, les quals disposen d’una activa formació estel·lar, o el·líptiques, pobres en gas i poblades per antigues i fredes estrelles vermelles, mostrant encara alguns signes de formació estel·lar.
Durant molt de temps s’havia suposat que les grans galàxies el·líptiques, s’havien format a través del temps amb l’acreció de moltes i petites galàxies nanes. La teoria sosté que el gas d’aquestes galàxies gradualment afegiria nou material, a les estrelles de baixa massa, de manera que avui ja s’hauria esgotat tot aquest material de formació de noves generacions d’estrelles, que les deixaria “vermelloses i mortes”.
Aquest descobriment fet a l’última dècada, indicava que les galàxies el·líptiques molt massives s’haurien format només durant els primers 3-4 mil milions d’anys de la història de l’univers i que això planteja un enigma. D’alguna manera, en les escales del temps cosmològic relativament curtes, aquestes galàxies s’haurien reunit amb molta rapidesa i la seva producció d’estrelles s’hauria “apagat”.
Una proposta, és que dues galàxies espirals poden col·lidir i combinar-se per produir una gran galàxia el·líptica i que amb aquesta col·lisió hauria provocat una explosió massiva de formació estel·lar, que alhora hauria esgotat ràpidament la reserva de gas. Aquesta nova recerca, utilitza les dades del Herchel, els astrònoms han enregistrat les dades de dues galàxies massives, observades quan l’univers tenia només 3.000 milions d’anys.
massive_galaxy_merger_caught_in_the_act_node_full_image.jpg
Si voleu més informació, premeu aquest enllaç. 

4 Comentaris fins ara

 1. s_r Juny 5, 2013 2:56 pm

  tkf…

  .@cialis.coupon" rel="nofollow">.…

 2. il Juny 5, 2013 3:22 pm

  pec…

  over.the@counter.abilify" rel="nofollow">.…

 3. ika Juny 5, 2013 9:18 pm

  pcc…

  .@kamagra.comp" rel="nofollow">.…

 4. ika Juny 6, 2013 3:15 pm

  pcc…

  .@kamagra.100" rel="nofollow">.…

Deixa un comentari


Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80

Moved Permanently

The document has moved here.